Nieuws uit Buggenhout

Buggenhout
Buggenhout

Nieuws uit Buggenhout

Opdorpse 'Keisdrupper' ook vestimentair actief

18/06/18 11:03 - Dat het beeld van 'De Keisdrupper' recent van de rotonde op de Dries werd verwijderd voor restauratie 'op 'n Opstal', kon u vandaag in Het Nieuwsblad lezen. Dat het beeld van de hand van Jan Van Hove, de Opdorpenaars recent ook al dan niet bewuste vestimentaire hints gaf, blijkt uit de foto's ons bezorgd door Brielenaar Firmin Vermeir. Elke autochtone Opdorpenaar is dan ook benieuwd of 'De Keisdrupper, over enkele weken, met dezelfde 'rodebollenzakdoek' opnieuw zijn sokkel bij Slagerij Vermeiren zal bestijgen.

‘Keisdrupper’ van zijn sokkel verdwenen

18/06/18 02:57 - Onrust in Opdorp. De ‘Keisdrupper’, een beeld van Jan Van Hove dat al jaar en dag vanaf de rotonde het mooiste dorpsplein van Oost-Vlaanderen, in het oog houdt, is verdwenen.

Opdorpse Dries klaar om WK te verwelkomen

11/06/18 11:20 - MOL (Middenstand Opdorp Leeft) serveert vanaf 14 juni tot 15 juli de Wereldkampioenschappen Voetbal op groot scherm middenin het prachtige kader van de Dries. De organisatoren zijn er niet aan hun proefstuk toe, weten dus hoe bezoekers te soigneren en sfeer te maken. Maar tegelijk de omwonenden met een minimum aan overlast van hun pre-zomerse avonden te laten genieten. De accommodatie staat alvast klaar

Politiezones lanceren samen zomercampagne

11/06/18 10:50 - De lokale politie organiseert vanaf 8 juni tot 3 september opnieuw een zomercampagne tegen het rijden onder invloed van alcohol. Op vrijdag 8 juni werkte de zone Buggenhout-Lebbeke samen met de zone Dendermonde tijdens een gezamenlijke actie op de Provincialebaan. "Die samenwerking laat ons toe meer manschappen op locatie in te zetten"', zegt korpschef BUG-LEB, Kurt Van der Straeten. Op zaterdag 9 juni was Buggenhout-Lebbeke ook 'individueel' actief in de eigen zone. De vaststellingen?

Jeugd ‘Met Moed Vooruit’ toont kunnen

11/06/18 02:57 - De jeugd van harmonie Met Moed Vooruit serveerde ouders en sympathisanten in de Orangerie een toonmoment. “Wij organiseren cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen die spelenderwijs muziek willen leren maken”, zegt Stijn De Raes. “Al doende krijgen ze een basis van notenleer mee, maar ze kunnen tegelijk ook binnen de harmonie een instrument uit onze uitleendienst bespelen.”

Plofkrakers al weken actief in ons land

09/06/18 03:00 - De bende die wellicht vanuit Nederland bankautomaten in ons land met gas openrijt, is hier al meerdere weken actief. De speurders vermoeden dat de overvallers, die deze week in Buggenhout en Kinrooi hebben toegeslagen, al op 15 mei een KBC-automaat in Tielt-Winge deden ontploffen.

Slaatje Praatje wint Prijs Armoedebestrijding

09/06/18 02:57 - Slaatje Praatje, de mobiele sociale kruidenier gegroeid uit de OCMW's van Buggenhout, Wichelen, Berlare, Laarne en Waasmunster, wint de Federale Prijs Armoedebestrijding 2018. Die is goed voor 15.000 euro.

VIDEO. Sociale Kruidenier Slaatje Praatje wordt gelauwerd door Koningin Mathilde

08/06/18 19:56 - Armoedeorganisatie Slaatje Praatje heeft de Federale Prijs voor Armoedebestrijding gewonnen. Slaatje Praatje is een sociale kruidenier die actief is in Laarne, Wichelen, Berlare, Waasmunster en Buggenhout. Om de twee weken komt de kruidenier met een marktkraam naar die gemeenten. Bewoners die het financieel moeilijk hebben kunnen er dan voor een zachte prijs hun inkopen doen. Koningin Mathilde zelf overhandigde de prijs, en ze gaf ook een cheque van 15.000 euro.

Naar Flanders' Fields

08/06/18 11:18 - Zowat veertig leden van N-VA-Buggenhout brachten, enige tijd geleden, een bezoek aan Ieper, Flanders Fields en omgeving.

Zesdejaars De Pupil op de planken

08/06/18 02:57 - De ruim dertig zesdejaars van gemeenteschool De Pupil in Opdorp staan vier keer op het podium van lokale zaal Madelon. Op 8, 9, 15 en 16 juni verwelkomen ze de Opdorpenaars op een heuse musical: ‘Een hard bestaan’. “Gepuurd uit hun eigen leefwereld., zegt directeur Elke Van Hoeymissen. “Meester Kurt Vermeir voert de regie.” Tickets reserveren kan op tel. 0472-59.01.32.

Zelf nieuws uit Buggenhout?
Deel ervaringen over BuggenhoutBuggenhout

„ Woonplaatsen.be: uw Buggenhoutse stadsgids! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken